Scroll to top

Me jätkame oma uut rubriiki – intervjuud juhatuse liikmetega


kesknoor - 23. juuli 2022 - 0 comments

Täna meie külaline on Keskerakonna noortekogu aseesimees Aleksandr Iro.

1. Mis raamatut soovitad lugeda? 

Lapsepõlves mulle meeldis väga Tom Sawyeri seiklused, mida võib lugeda nii laps kui ka täiskasvanu. Viimastel aastatel olen aga lugenud pigem autobiograafilisi raamatuid, „Jala jälg“ oleks kindlasti raamat Nike loojast, mida kindlasti soovitaksin lugeda.

2. Mis on elu mõte ja edasiviiv jõud?

Minu arvates on see reisimine, millegi uue kogenemine, aga kindlasti ka lähedased.

3. Miks lahkusid oma viimaselt töökohalt (Elisast), kas oli ka häid väljavaateid karjääriredelil?

Tundsin, et vajan värskendust, endine töökoht oli hea ja kollegid olid toredad, abivalmid (nii juhid kui ka alluvad), kuid nägin võimalust areneda teises suunas, mis on ka rohkem seotud minu õpitud erialaga.

4. Kuidas sattusid Keskerakonda? 

Läbi sõbra, kes mind kutsus Kesknoorte ridadesse ning sealt tuli mõtte ka erakonda astuda.

5. Keda Eesti poliitikutest pead eeskujuks? Või keegi teine välispoliitikust eeskuju? 

Eestis on mitmeid poliitikuid, kes on teinud väga olulisi otsuseid ja olnud minu eeskujuks, neid eraldi välja tooma ma ei hakkaks. Välismaa poliitikutest võib kindlasti eeskujuks pidada Angela Merkelit, tegu on väga paljude kogemustega inimesega, kes on saanud hakkama väga raskete situatsioonidega suures riigis olles liidukantsler 16 aastat.

6. Kuidas säilitada motivatsiooni? 

On vaja leida koht, mis paneb silma särama, siis on motivatsiooni hoidmine palju lihtsam. Kindlasti hea ajaplaneerimine on üks viis, mis aitab hoida motivatsiooni ja fookust hoida olulistel asjadel. Soovitan kõigil pidada kalendrit, see on väga vajalik, kui sul on mitmeid eesmärki ja tegevust.

7. Millised on Sinu eesmärgid järgmiseks 5 aastaks? 

Ettevõtte loomine, uus elukoht, reisida Ameerika Ühendriikidesse.

8. Mida sa kõige rohkem kahetsete?

Ma ei kahetse midagi. See nüüd ei tähenda, et ma ei ole teinud vigu enda elus, neid on olnud mitu, kuid tänu neile olen saanud vajaliku kogemuse ning olen arvamusel, et kui ma poleks neid vigu teinud, siis oleksin hetkel teine inimene.

9. Mis oleks esimene asi, mida teeksid, kui antaks võimalus saada üheks päevaks presidendiks?
President ei ole meie riigis päris suur otsustaja, kui te küsiksite peaministri vaatest, siis ma viiks ellu jäätmemajanduse reformi. Pragune jäätmete majandamine jätab soovida ja seda igal tasemel, alustades prügisorteerimisest leibkonna poolt, lõpetades sellega, kuhu see prügi sattub.
10. Kui oleks võimalus kogu perega teise riiki kolida, siis mis riik see oleks?
Mulle meeldib Eestis elada, aga kui ma peaksin aga, siis see oleks Itaalia, kus pn ilus arhitektuur, imeline toit, loodus ja ilm.