Scroll to top

Kesknoored käisid Brüsselis


kesknoor - 23. juuli 2018 - 0 comments

Image may contain: 2 people, people smiling

Juunikuu viimasel nädalal käisid kesknoored Markus Meier ja Gerttu Alteberg Brüsselis Euroopa Parlamendis toimunud Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu (ALDE) suveakadeemial, mis oli suunatud noortele liberaalidele. Üritusel oli esindatud enamik Euroopa riike ja ka Euroopa Liidu välised riigid Ukraina ja Island.

Suveakadeemia keskendus eelkõige Euroopa Parlamendi töö põhimõtetele, eurooplaseks olemisele ja tuleva aasta mais toimuvatele Euroopa Parlamendi valimistele. Teemasid käsitleti loengu vormis, kus rääkisid eurosaadikud ja nõunikud ALDE fraktsioonist. Hiljem sai neile esitada täpsustavaid küsimusi. Pärast kolme teemabloki käsitlemist asuti koostama ühisdeklaratsiooni, mis valmis läbi tuliste vaidluste. Iga sõna avalduses võis kedagi ärritada ja seetõttu võttis koostamine ja kompromisside leidmine kaua aega – just nagu Euroopa Parlamendile kohane.

Vahepealsel ajal jõudsime osaleda meeleavaldusel, mis protestis stagneerunud Euroopa Liidu üle. Aktsioonis peetud kõned kutsusid üles julgetele EL sisestele reformidele, mis ka tegelikult panevad inimesi tundma eurooplastena. Senine süsteem ongi pööranud paljud rahulolematud populistlike ja marurahvuslaste jõudude poole, mis ähvardavad EL lagunemist. See nõuab tugevaid seisukohti sisserände, EL eelarve kui ka liidu rolli üksikisiku vaatenurgast.

Õhtul toimunud lõpuüritusel saadi häid tuttavaid ja olulisi kontake tulevikuks.

Markus Meier