Scroll to top

Vastuolulist direktiivi ei võetud vastu


kesknoor - 9. juuli 2018 - 0 comments

Möödunud kuul tegid kesknoored pöördumise Euroopa liberaalide ja demokraatikele ühendusele, et nad hääletaksid 20. juunil  Euroopa Liidu uue autoriõiguste direktiivi vastu.

Pöördumise teinud noored leidsid, et uue autoriõiguste direktiivi artiklid 11 ja 13 seavad ohtu ajakirjanduse ja üldise sõna- ja loomevabaduse. “Tegime pöördumise Euroopa liberaalide ja demokraatide ühendusele, et uue direktiiviga ei kaoks kellegi sõnaõigus ja loomevabadus. Loodavad direktiivid kehtivad kõigile – mitte pelgalt suurtele ettevõtetele, vaid ka igale inimesele. See tähendab, et igasugune uudiste ja teabe jagamine muutub keerukaks ning soodustab vale uudiste teket,” ütles Kesknoorte esimees Karine Oganesjan.

Äsja toimunud hääletusel direktiivi vastu ei võetud. “Meil on hea meel, et direktiivi ei saatnud heaks kiit! Selle vastu hääletasid paljud eurosaadikud ning see näitab, et me pole selles võitluses üksinda,” kommenteeris Oganesjan. “Veel enam on meil hea meel selle üle, et ka meie oma eurosaadik Yana Toom hääletas direktiivi vastu.”