Scroll to top

Sõber, kas sul on kõik hästi?


kesknoor - 14. veebr. 2020 - 0 comments

Karl Mattias Sepp ja Krismar Rosin, kesknoorte juhatuse liikmed

Sõbrapäev  on kinkimise päev. Kingime lilli, kingime šokooladi, kingime kallistusi. Kõike kingime, aga kas saaks kinkida midagi, mis ei maksa midagi? Kingiks täna koos magusa ja ilusaga ka enda aega. Kingiks selle aja ja küsiks enda sõprade ja lähedaste käest: “Kas sul on kõik hästi?”. Ühtlasi võtaks selle aja, et kuulata ja olla nende jaoks olemas ka siis kui kõik ei ole nii roosiline.

Mulle jääb liiga tihti silma, et sind närib miski. Usu mind, ma olen nõus olema Sinu jaoks üks suur kõrv. Proovime koos sinuga nendele asjadele lahendust saada. Kuidas on tööga, armastuse, sõprusega? Mida sa tegelikult kardad ja vajad? Kuidas ma sind aidata saan? Kõiki neid asju ei pea täna lahendama, aga tea, et olen sinu jaoks olemas kui sa oled ka minu jaoks sellisel viisil olemas.

Vot nii saamegi koos vapraks. Sina oled võimas. Siis olen mina võimas. Julge ja avatud. Siis olen mina julge ja avatud. Ära karda. Siis ei pea ka mina kartma. Eemaldame need jubedalt rasked igapäevased maskid. Aususes on jõud ja tõde. Mida sinu süda tahab? Aga mida ütleb pea? Üritame koos jõuda parema arusaamani meie enda arusaamatustest. Kuidas su emal, isal läheb? Millal Te viimati helistasite? Viimati rääkisite ja võtsite aega, et näha kas te saaksite sõbrad olla? Kas sellised mõtted sind üldse huvitavad? Mis sulle TEGELIKULT korda läheb?

Tahad lähme kinno? Kohvikusse? Trenni? Või tahaksid sa hoopis midagi uut proovida? Uue suuna enda elus valida? Uuesti tunda midagi uut? Minna reisima? Kümne palli skaalal – kui õnnelik Sa oled?

Täna me peaksime märkama enda sõpra – seda ütleb ju isegi selle päeva nimi. Kui tihti aga mõtleme me selle peale, mida tähendab üldse olla hea sõber või sõbranna? Kas see tähendab tema ära kuulamist, tema innustamist ja tema üleüldist toetamist? Kuidas saame me seda välja näidata? Seda ei peaks kindlasti tegema ainult ühel päeval aastas vaid terve aasta. Saaks me vaid olla sõbrad mitte ainult teistele vaid ka iseendale. Küsiks neid samu küsimusi ja kingiks endale neid samu häid sõnu, šokolaade ja lilli. Peale seda me saaks peegeldada teistele enda positiivsust ja keegi ei peaks tundma ei üksikuna.

Sinu silmades on tähed ja  Su süda loob uued põnevad maailmad. Aitäh, et lugesid. Äkki hakkas kergem. Julgem. Vabam olla. Hehe. Sa naeratad. Issand, kui hea meel mul hakkab. Sa juba irvitad. Mis on? M i s  o n? Aaa. Et Sul on kõik hästi. Ma teadsin, et on. Näe, mine ja küsi juba oma lähedaselt inimeselt üks nendest küsimustest, mis ma siin loetlesin! 🙂

Ilusat sõbrapäeva soovivad kesknoored!